AMD vs. Intel Corp. - IT-juhtide rollid.

IT-juhtidel on erinevaid rolle: juht (leader), suhtleja (communicator), treener (coach), mentor, arengumootor (change agent), ülemus (power broker). Olen tänasesse blogisse valinud kahe konkureeriva firma IT suurkujud ja kirjeldan lühidalt, milline roll võiks just neile minu arvates sobida.

Dr. Lisa Su

shorturl.at/blxyM
Dr. Lisa Su on AMD (Advanced Micro Devices) tegevdirektor ja president alates 2014. aastas algusest. Tal on elektriinseneeria doktorikraad. Oma karjääri vältel on ta töötanud erinevates suurfirmades nagu Texas Instruments, IBM R&D, Freescale Semiconductor.

Lisa Su'le annaksin ma leader'i rolli, sest tema oli just see, kes juhtis AMD arvutitest kaugemale, viies firma toodangu ka Xbox One'i ja PS4 konsoolidesse. Kui 2014. aasta okroobris Su sai AMD presidendiks ja tegevjuhiks pani ta paika kindlad eesmärgid firma arendamiseks. 

Kindlasti võib märkimisväärseks tuua ka selle, kuidas Su päästis AMD pankroti äärelt 1300 % aktsia väärtuse juurdekasvuga, valides vaid õigeid turge nende tehnoloogiatele.

 Robert (Bob) Swan

shorturl.at/pDX24
Bob Swan on Intel Corporationi tegevdirektor 2019. aastast, enne seda oli ta ajutine tegevdirektor 2018. aastast. Ta oli ka Inteli finantsjuht 2016.-2019. aastatel. Swanil on magistikraad ärijuhtimises. Ta on töötnud General Electric'us, Eletronic Data Systems'is, eBay's ja General Atlantic'us.

Swanil annaksin ma coach'i rolli. Selle annaksin tema "LETTER FROM YOUR CEO" põhjal. Tema üheks eesmärgiks on arendada nende firma kultuuri ja sealhulgas ka töötajaid vastavalt asjaoludele. Ta on oma kirjas toonud välja viis olulist punkti, mida tuleks meeles pidada ja miks, sest need kipuvad alatihti ununema olles üks juhtivaid firmasid. Ta rõhtuab, et kultuuri areng on tema 2020. aasta eesmärk. 






Kasutatud allikad:

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Copyleft

Sõimusõjad Facebooki “... valla elanikud” grupis

Electronic Arts - tarkvara arenduse- ja ärimudelid