Edukalt läbi löönud IT-lahenduste eelkäijad

Iga IT-lahendus on saanud alguse kuskilt ning igal lahendusel on olnud ka eelkäijaid, kes ühel või teisel põhjusel on kas läbi kukkunud või hoopis andnud uutele tõuke, ise jäädes tahaplaanile. Järgnevas postituses olengi välja toonud endale huvitavad eelkäijad, mis on kaasa aidanud tänapäeva IT-lahendustele.

Picturephone

1960. aastatel oli Western Electric Co. kindel, et järgmine suurim asi on telefon, millel on videovahendus. Videovahendus oli telefoniga ühendatud televiisori kaudu. See sai väga populaarseks ja idee viidi ellu 1970. aastal. Kahjuks osutus teenus aga väga kalliks ning olid ka pidevad võrguprobleemid, sest mõlemal osapoolel pidi olema Picturephone, et see üldse töötaks. Picturephone'i peamine miinus oli see, et selle videovahendus kogu aeg töötas, mis klientidele ei meeldinud.

Picturephone - Engineering and Technology History Wiki


Infrapunatehnoloogia

1980. aastate lõpust hakati proovima, kuidas vähendada juhtmete kogust arvuti ümbruses. Hakati otsima lahendusi, et muuta arvuti riistvara juhtmevabaks. Esimeseks lahenduseks oli infapunatehnoloogia, mis osutus ka väga populaarseks. Infrapunal on palju negatiivseid külgi (erinevad seadmed peavad olema ühenduse hoidmiseks üksteisele suunatud, ilma segavate faktoriteta; sellel on väga väike levimis kaugus; seda saab ühendada ainult ühe seadmega), mille tõttu hakati välja töötama uut tehnoloogiat, mis võimaldaks juhtmevabaühendust luua raadiolainete abil (Bluetooth). Infrapunatehnoloogia pole veel täielikult ära kadunud, vaid seda kasutatakse väga vähestes kohtades.

What's The Difference Between Bluetooth And Infrared Transmission? »  Science ABC

Dreamcast

Dreamcast on 1998. aasta lõpus Jaapanis välja antud 128-bitine mängukonsool, 1999. aasta teises pooles jõudis see ka teistesse riikidesse. See oli müüki tulles väga populaarne, kuid selle müük vähenes nähtavalt, kui kuulutati välja PlayStation 2 arendus, Sony oli tuntum kui SEGA. 2001. aastal otsustas SEGA tootmise lõpetada ja see oli ka SEGA viimane konsool, enne seda oli välja antud veel viis konsooli. Dreamcast on olnud eeskujuks väga paljudele tänapäeva mängukonsoolidele, sest see oli esimene, millele oli sisseehitatud modem ja interneti toetus online-mängude jaoks.

Dreamcast - Wikipedia


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Sõimusõjad Facebooki “... valla elanikud” grupis

Copyleft

Eetika ja IT